Over mij. Lian.

Omdat mijn verhaal voor een groot deel ook jouw verhaal zal zijn. Geen sprookje maar bloedeerlijk over hoe ik ‘hoe het hoort’ inruilde voor ‘wat past bij mij’.

lees verder

Over mij. Lian.

Omdat mijn verhaal voor een groot deel ook jouw verhaal zal zijn. Geen sprookje maar bloedeerlijk over hoe ik ‘hoe het hoort’ inruilde voor ‘wat past bij mij’.

lees verder

Lijkt het leven voor jou bepaald of bepaal jij jouw leven?

Jarenlang had ik het gevoel dat de druk die ik mezelf oplegde normaal was. Ik volgde gewoon het pad zoals dat hoorde. 

Ik dacht dat ik moest leren om de druk beter te kunnen dragen. Minder denken en vooral een makkelijker mens worden, dat was het doel.  

Deed me vaak net iets stoerder voor. Was eigenlijk op zoek naar veel meer diepgang, maar duwde die behoefte weg omdat het niet gezellig was voor anderen. 

In plaats daarvan stopte ik mijn tijd in ‘hoe het hoort’. Dat ideale plaatje nastreven.

Een verantwoordelijke baan. Nóg meer uitdaging. Relatie. Mooi huis laten bouwen. Huis inrichten. Nóg duurdere stalen deuren. 

Nieuwe auto. Mooie kleren. Verre reizen.

Want zo hoort het... toch?

Dankzij de verschillende opleidingen die ik volgde en door mijn werk als psycholoog, werd ik me steeds bewuster van allerlei onbewuste processen die zich in elk mens afspelen. 

Ook bij mij. 

Ik ontdekte dat ik met mijn hoge lat en mijn gedrevenheid dat gevoelige meisje in mij in het strafhokje probeerde te houden.

Maar het ding is… zolang jij een stukje van jezelf afwijst, blijf je de druk voelen om jezelf te bewijzen ten opzichte van anderen.

Dan ben je vooral bezig met hoe het hoort maar niet met wat jij zelf werkelijk wilt en zo zal je nooit écht vervulling vinden. 

Ik moest dat kleine meisje en haar behoeften om gezien te worden erkennen. Ze is onderdeel van mij en ze verdient aandacht vanuit zachtheid in plaats van hardheid. 

Steeds vaker volgde ik haar

In mijn werk durfde ik buiten de lijntjes te kleuren. Startte een opleiding die mijn werkgever niet wilde financieren. Koos ervoor om 4 dagen te werken in plaats van 5.  

Ik zei ‘nee’ tegen dingen waar ik geen zin in had. Nam afscheid van mensen die me geen energie gaven. Zocht eindelijk meer diepgang op. 

Stap voor stap.

En met een groeiend vertrouwen durfde ik steeds groter te dromen. 

In oktober 2020 startte ik mijn eigen praktijk. In december 2020 zegde ik mijn vaste baan op en daar ging ik in stroomversnelling.

Iedere keuze die ik maakte voelde alsof ik met mijn ogen dicht van een klif afsprong. Zonder dat ik de grond kon zien.

Ik bereidde me voor op een harde landing

Werd het niet. 

En hoe vaker ik het deed, hoe sterker het vertrouwen werd in het volgen van mijn hart.  

En dat vertrouwen had ik nodig want ik had nog een flinke sprong te maken

Na 9 jaar verbrak ik mijn relatie. Ik trok letterlijk de stalen deuren achter me dicht, vertrok 2 maanden later naar Mexico en nam mijn praktijk online met me mee. 

Had geen idee wat me te wachten stond maar dat maakte me niet uit.

lian mutsers

Het ging om wat ik achterliet

De neiging om ‘hoe het hoort’ te volgen in plaats van ‘wat ik écht wil’. 

En opnieuw geen harde landing. Ik voelde me juist enorm gedragen. 

Ik leerde dat het leven je keer op keer beloont wanneer je los durft te laten wat niet in lijn is met jouw hart.   

Een verantwoordelijke baan. Huis bouwen. Mét stalen deuren. Het betekent niet dat dit allemaal tot het verleden behoort. 

Ik ben nog steeds gek op kwaliteit maar kies ervoor om mijn energie daar te stoppen waar mijn hart écht blij van wordt.

Resultaat? Verbinding met mezelf en anderen. Vervulling in wat ik doe. Vertrouwen in het leven. 

En dat gun ik jou ook. 

Niet langer energie verliezen aan doen zoals het hoort maar vertrouwen op wat jij écht wilt en daarnaar handelen. Het leven voluit leven zoals het bedoeld is.